Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara to szybkie, proste i smaczne danie :) Nie powinniście mieć jakichkolwiek trudności z jego przygotowaniem.
Składniki:
3 żółtka
5 łyżek śmietany 12%
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
10 dag wędzonego boczku
makaron do spaghetti
oregano
1. Makaron wkładamy do wrzącej i osolonej wody.
2. Mieszamy żółtka i śmietanę, czosnek ścieramy na cienkich oczkach lub przepuszczamy przez wyciskarkę, dodajemy 3 gałązki posiekanej natki, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Boczek przysmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu, następnie dodajemy do niego wymieszane wcześniej składniki. Całość podgrzewamy na średnim ogniu ok 4 min.
3. Gdy makaron stanie się miękki, odcedzamy go i układamy na talerzu. Na środek nakładamy powstały sos. Posypujemy odrobiną oregano. Można przyzdobić świeżymi listkami bazylii.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz